Bouw woningen in Bloemdalerpolder begint

De bouw van 2.750 woningen in de Bloemendalerpolder tussen Muiden en Weesp kan beginnen. Provincie Noord-Holland, gemeenten en private partijen hebben hiertoe een samenwerkings- en uitvoeirngsovereekomst getekend.

De ontwikkeling van de Bloemdalerpolder was lang omstreden vanwege de betrokkenheid van de oud-gedeputeerde Hooijmaijers die wordt verdacht van corruptie. De polder is nu nog veenweidegebied.

Provincie Noord-Holland noemt de overeenkomst 'bijzonder in deze tijd van crisis in de woningbouw'. 'Het getuigt van vertrouwen in de toekomst en het betekent dat een begin kan worden gemaakt met de geleidelijke ontwikkeling van een uniek landelijk woon- en recreatiegebied middenin de Randstad op een steenworp afstand van Amsterdam.'

Rolverdeling

Gedeputeerde Tjeerd Talsma benadrukt vooral de rolverdeling die tussen partijen is afgesproken: 'Ieder zit nu in zijn eigen rol. Dat past bij de huidige tijd. De publieke partijen stellen de kwaliteitseisen en het is aan de ondernemersgeest van de ontwikkelaars om tot de mooiste inrichting met huizen, groen en water te komen.'

De voorbereidingen voor een bestemmingsplan zijn inmiddels getroffen. De planning is er op gericht dat medio 2016 de eerste paal voor de woningbouw geslagen kan worden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer