Utrechtse kersentelers op Oostenrijkse toer

Stichting Kersenpromotie Kromme Rijnstreek wil werk maken van de ontwikkeling van promotie- en informatiemateriaal over kersen. De aanleiding is een internationale kennisuitwisseling met Oostenrijkse kersentelers.

Deze week is een groep Utrechtse kersentelers op bezoek bij Oostenrijkse collega’s in Nordburgenland. Dit voorjaar brachten de Oostenrijkse telers een bezoek aan de Kromme Rijnstreek.

Wat de Utrechtse ondernemers tot nu toe opviel, is dat de kersenteelt in Nordburgenland kleinschaliger en minder professioneel is dan in Nederland, maar dat regionale pr en marketing rond het fruit verder is ontwikkeld.

Culinaire kersenproducten

Oostenrijkers hebben bovendien veel meer culinaire kersenproducten te koop.

Komende week benut de stichting de inspiratie uit Oostenrijk tijdens een brainstormavond met ondernemers in de kersensector over de vermarkting in het komende seizoen. De bijeenkomst vindt plaats op 20 november in Schenkerij De Kersenhut Cothen.

Kersenactiviteiten

Alle ondernemers in de regio die iets met kersen doen, zoals de teelt, verkoop, verwerken tot producten en organiseren van kersenactiviteiten, zijn daarbij welkom.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer