Illegale dierenhandelorganisatie opgerold

In verband met een internationaal onderzoek naar illegale dierenhandel zijn vandaag 4 mannen aangehouden. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De mannen worden ervan verdacht dat zij een criminele organisatie vormen. Deze houdt zich op grote schaal bezig met wereldwijde illegale dierenhandel, het witwassen van de inkomsten daaruit en valsheid in geschrifte.

Verder overtraden de verdachten vermoedelijk de Europese regels die verspreiding van dierziekten, zoals vogelgriep moeten tegengaan.

Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Utrecht

Politie en NVWA doorzochten 9 bedrijven en woningen in provincies Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Utrecht. In voorgaande weken vonden er al 2d oorzoekingen in Oost-Europa plaats, waarbij administratie in beslag is genomen.

De aangehouden verdachten komen uit provincies Utrecht en Limburg. De hoofdverdachte heeft een legale dierenhandel, maar het vermoeden is dat hij daarnaast ook op illegale wijze handelt.

Legale herkomst

Hij zou handelen in dieren waarvan de legale herkomst niet vast staat. De begeleidende documenten van de dieren worden vermoedelijk vervalst, zodat het lijkt of de dieren legaal verkregen zijn. Vervolgens verkoopt hij de dieren met veel winst.

Onderzocht wordt ook of de verdachten zich bij de vangst en bij het transport van de dieren zich aan de geldende richtlijnen hebben gehouden. Zo is het bijvoorbeeld het vangen van vogels met lijmstokjes strafbaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer