Windturbines op Nieuw Reijerwaard

Provincie Zuid-Holland wil 2 of 3 windturbines plaatsen op het nieuwe agrologistieke bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. Dat blijkt uit het ontwerpinpassingsplan Nieuw Reijerwaard, het milieueffectrapport en het ontwerpexploitatieplan.

Hiermee wordt de realisatie van het agrologistieke bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk mogelijk en de inrichting vastgelegd. Van 16 november 2012 tot en met 27 december 2012 liggen de plannen ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend.

Nieuw is onder andere dat er 2 varianten voor de plaatsing van windturbines zijn opgenomen: een variant met 2 windturbines met een ashoogte van maximaal 100 meter of 3 windturbines met een ashoogte van maximaal 80 meter.

Milieueffecten

Het milieueffectrapport laat zien dat er vergeleken met de autonome ontwikkeling geen grote milieueffecten zijn te verwachten. Wel neemt het verkeer toe en daarmee de geluidsbelasting. Het verkeer wordt afgewikkeld via een nieuw te realiseren verkeersplein bij de IJsselmondse Knoop. Verder worden in de omgeving geen belangrijke veranderingen van verkeersstromen verwacht.

Op Reijerwaard zijn nu tientallen tuinbouwbedrijven gevestigd. Een aantal daarvan moet wijken voor de komst van het agrologistieke bedrijventerrein.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer