Tennet-boeren 2 seizoenen land kwijt

De zware gronden op het kabeltracé Westermeerdijk-Emmeloord zijn 2 seizoenen niet te bewerken door vertraging in de aanleg van de kabels. Elektriciteitstransporteur Tennet bracht de betrokken boeren in een brief op de hoogte van de vertraagde werkzaamheden.

De kabels van de 110 kV-verbinding worden aangelegd voor Windpark Noordoostpolder. Volgens de planning van Tennet zouden op traject Westermeerdijk-Emmeloord in oktober de werkzaamheden zijn afgerond. Naar verwachting wordt dit nu maart of april 2013.

'De vertraging betekent dat op de zware gronden rond Emmeloord voor de volgende oogst niet kan worden geteeld', zegt Ton Leijten, oud-voorzitter van LTO Noord-afdeling Noordoostpolder en akkerbouwer op het kabeltracé.

Groenbemester

'Wij krijgen nu het advies om, als de grond wordt opgeleverd, hier een groenbemester in te zaaien. Daarmee zijn de boeren 2 seizoenen hun land kwijt op het kabeltracé.' De extra gewasschade wordt door Tennet vergoed.

Leijten geeft aan dat Tennet bij de aanleg wordt geconfronteerd met onverwachte problemen. 'Tennet heeft veel meer last van grondwater dan zij vooraf dachten. Dit mogen zij alleen op de vaarten lozen en niet in de tochten. Dat vraagt extra capaciteit.'

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer