Dier&Recht: dierenwelzijn aan laars gelapt

Bijna alle veehouders in Nederland overtreden bestaande dierenwelzijnswetten en Europese richtlijnen. Hierdoor lopen jaarlijks honderden miljoenen dieren gezondheidsklachten op, meldt Trouw. De krant baseert zich op informatie van stichtingen Dier & Recht en Varkens in Nood.

Aan de hand van tientallen wetenschappelijke publicaties komen beide dierenwelzijnsorganisaties tot die conclusie. De overheid weet van deze overtredingen, beweert Hans Baaij, directeur van beide stichtingen.

'De overheid is vaak opdrachtgever van de wetenschappelijke onderzoeken. Het departement laat zelfs weleens percentages in het rapport vervangen door termen als 'een substantieel aantal', waardoor de echte cijfers niet bekend worden.'

NVWA

Er is al lange tijd vanuit de Tweede Kamer kritiek op de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die de veehouderijbedrijven moet controleren.

PvdA, SP en Partij voor de Dieren wezen opeenvolgende bewindspersonen er veelvuldig op dat er te weinig mensen werken. Dat personeel is bovendien niet kundig genoeg en legt te weinig bedrijfsbezoeken af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer