Bouwstenen+voor+konijnenhouders
© Jos van Leeuwen

Bouwstenen voor konijnenhouders

De konijnenhouderij heeft nu goede bouwstenen in handen om verder te komen met de verduurzaming van de sector. Dat zegt Sjef Lavrijsen, voorzitter van LTO Konijnenhouderij.

Lavrijsen reageert op het rapport Konijnen op Koers, dat vanmorgen is gepresenteerd door de WUR. Het geeft de ondernemers concrete oplossingen voor problemen waar ze in de praktijk mee kampen.

Behoeften konijn

De onderzoekers hebben de behoeften van het konijn een hele grote plaats gegeven. Dat geeft bouwstenen voor een beter dierenwelzijn, maar ook voor een beter milieu. Ze houden bovendien rekening met het rendement van het bedrijf.

Bij de presentatie van het rapport aan staatssecretaris Henk Bleker liet de Dierenbescherming weten blij te zijn met de vernieuwende ideeën. Een woordvoerder prees de samenwerking met de konijnenhouderij die volgens haar 'een open blik' heeft.

Heldere koers

Bleker sloot daar bij aan. Hij noemde het 'een verdienste van alle betrokken partijen dat ze, ondanks uiteenlopende belangen, toch tot een heldere koers voor deze sector zijn gekomen.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer