Eerlijke Bleker oogst boerenlof

Diervriendelijk kippenvlees is niet milieuvriendelijk. Dat demissionair EL&I-staatssecretaris Henk Bleker dat via een Kamerbrief in het openbaar stelt, oogst waardering bij veehouders.

Eerlijke+Bleker+oogst+boerenlof
© ELI

In de intensieve veehouderij is al langer bekend dat diervriendelijk niet per se duurzaam is. Maatschappelijk is dit echter niet breed bekend. LLTB-voorzitter en vice-voorzitter LTO Nederland, Noud Janssen noemt Bleker via Twitter 'eerlijk'.

'Henk Bleker gooit het hoge woord eruit: diervriendelijk is niet duurzaam. Spagaat agrarisch ondernemen benoemd. Eerlijk', vindt Janssen. Landbouwspecialist en Kamerlid Janneke Snijder (VVD) is ook blij met de woorden van Bleker: 'Eindelijk eerlijk antwoord', twittert zij.

Louise Fresco

Bleker refereert in de Tweede Kamerbrief - naar aanleiding van vragen van Ger Koopmans (CDA)- aan de uitspraak van hoogleraar Louise Fresco dat de diervriendelijkste kip niet goed is voor het milieu.

'De stelling van mevrouw Fresco klopt', schrijft Bleker. 'Uit wetenschappelijke rapporten (onder andere Blonk Milieu Advies) blijkt dat biologisch geproduceerd pluimveevlees op een aantal milieuaspecten slechter scoort dan gangbaar geproduceerd pluimveevlees en op een aantal milieu-aspecten vergelijkbaar of beter scoort', staat er in de www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/07/10/kamerbrief-over-diervriendelijk-pluimveevlees/kamerbrief-over-diervriendelijk-pluimveevlees.pdfbrief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer