De+Jong+weer+winnaar+in+Woerden
© Ulco Wesselink

De Jong weer winnaar in Woerden

Melkveehouder Freek de Jong uit Montfoort is de grote winnaar van de fokveekeuring vandaag in Woerden. Hij werd kampioen bedrijfsgroepen. Verder werd zijn Annie 137 (van Canyon-Breeze Allen) kampioene bij de oudere dieren. Haar zus Annie 153 (van Breaedale Goldwyn) zegevierde in de middenklasse.

De winst van De Jong is niet verrassend. De Montfoortse veehouder sleepte net als in voorgaande jaren de meeste rozetten in de wacht. Maar de concurrenten uit de regio waren hem deze keer dicht genaderd, blijkt uit het juryrapport.

Vaarzen

Bij de vaarzen haalde Capnation Gytha 2 van de familie Captein-Verbij uit Alphende eerste plaats. Ze werd ook nog uitgeroepen tot koe met de beste uier.

Reservekampioen bij de oudere koeien werd Ingrid 108 van De Jong. In de middenklasse werd Fietje 110 van C. Verheul uit Reeuwijk reservekampioen en bij de vaarzen Janke 78, eveneens van C. Verheul.

Kalveren

De voorbrengwedstrijd, een show van kinderen die kalfjes door de juryring leiden, leverde Lisa de Jong (7) met haar 5 maanden oude kalfje Margriet 61 de eerste prijs voor jonge kinderen op. Bij de tieners won Erik Olieman(14) met de zeven maanden oude Wiericker Karin 114, gevolgd door Babette Vollering (13) met de zeven maanden oude Alice Dirkje 351 en Albert Verduijn(12) met de 8 maanden oude Ditje 15.

Oud-burgemeester Hans Schmidt molk voor het goede doel de koe Jansje 159. Het dier produceerde 11,2 liter melk. Bezoekers van de Woerse Mart konden vooraf €2 inleggen en naar de opbrengst raden. Het geld was dit jaar voor de Stichting Doe een Wens. Die organisatie spant zich in om wensen te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / -1°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer