'Schrappen doelen Natura 2000 Overijssel'

Volgens de Overijsselse VVD-fractie zijn de conclusies van een onderzoek van Stichting Instituut Quatro naar de habitattypen van Natura 2000-gebieden in Overijssel opzienbarend.

Dat zei een van de VVD-fractieleden vanavond in Hengelo. De partij wil meer ruimte voor ontwikkelingen in de landbouw en roept gedeputeerde Hester Maij op om doelen te schrappen.

Hoge doelstelling

Volgens Stichting Instituut Quatro is er voor 58% sprake van een verschil tussen doel en verplichtingen van de Natura 2000-gebieden. In het merendeel van de gevallen gaat het om een te hoge doelstelling. Dat bleek vanavond tijdens de perspresentatie in Hengelo.

De stichting stelt dat de ontwerp-aanwijzingsbesluiten moeten worden herzien en dat de concept-beheerplannen dienen te worden aangepast.

Volgens Quatro moet provincie Overijssel daarbij aangeven welke in het gebied voorgestelde doelen en maatregelen voortvloeien uit de verplichtingen van de richtlijnen om de gebieden te beschermen en welke niet. Duidelijk moet zijn op welke habitattypen en soorten de beoordeling betrekking heeft.

Overbodige doelen

Volgens Gedeputeerde Staten van Overijssel kunnen er maar weinig Natura 2000-doelen worden geschrapt. Dit vormde voor VVD en PVV aanleiding om een motie in te dienen om in hun ogen overbodige doelen van de lijst af te voeren.

De motie kreeg onvoldoende steun en de partijen hielden de motie aan. Het vormde de aanleiding tot een onafhankelijk onderzoek.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer