Status Regioplan Windenergie Flevoland

Regioplan Windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland krijgt de status van gezamenlijke structuurvisie van gemeenten en provincie. Nieuwe plannen voor windturbines en windparken moeten voldoen aan de criteria in deze visie.

Provinciale Staten van Flevoland buigen zich op 5 september over dit voorstel van Gedeputeerde Staten. De besluitvorming staat voor 26 september gepland. Het voorstel wordt ook voorgelegd aan de betrokken gemeenten.

Doel van het provinciale windenergiebeleid is het saneren van bestaande windmolens. Die worden vervangen door windparken met grotere en efficiëntere windmolens. Hierdoor wordt het aantal gehalveerd en het open landschap hersteld. Ook neemt de duurzame energieproductie toe.

Open planproces

Het huidige beleid van de provincie, verwoord in de Beleidsregel Windmolens 2008, stagneert door de veranderde economische en subsidiesituatie.

Daarom wordt een open planproces gestart om samen met overheden, molenaars, bewoners en grondeigenaren te komen tot nieuw of aanvullend regionaal beleid: het Regioplan Windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland.

Rijksstructuurvisie
Het Regioplan vormt de input voor de Rijksstructuurvisie Windenergie op Land. Het heeft betrekking op de ontwikkeling van nieuwe windparken in 6 vastgestelde gebieden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer