Biogasvereniging vraagt vergunning aan

Biogasvereniging Achterhoek heeft deze week de milieu- en bouwvergunning ingediend bij gemeente Oude IJsselstreek. De vereniging wil een covergistingsinstallatie met digestaatverwerking bouwen in Varsseveld.

De installatie bestaat uit een voorbehandeling en hygiënisatie, vergisting, benutting biogas in een warmtekrachtkoppeling en/of levering op het aardgasnet, verwerking van digestaat en afvoer van producten.

De biogasvereniging houdt 2 opties open: leveren van groen gas en opwekken van elektriciteit met warmtekrachtkoppeling.

Positieve lijst

De initiatiefnemers willen rundvee-, vleesvarkens-, fokzeugen- en pluimveemest, gehakselde energiegewassen, bermgras, uitgepakte levensmiddelen en grijs zetmeel of andere producten van de positieve lijst verwerken.

Onderdeel van de installatie is een digestaatverwerking die schoon water en kunstmestvervangers oplevert.

Winstuitkering

De richtprijs voor het leveren van varkensmest is € 10 per ton. De initiatiefnemers willen voor alle biomassastromen zoveel mogelijk een marktconforme prijs hanteren. Daarnaast hebben leden van de vereniging recht op een winstuitkering.

Melkveehouder Henk Ormel uit Aalten geeft aan dat het project € 10 tot 15 miljoen gaat kosten. De biogasvereniging wil in totaal 2 installaties bouwen in de Achterhoek. Een daarvan moet in Varsseveld komen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer