Boerin: 'Thieme wil niets anders horen'

'Marianne Thieme is niet vernieuwend. Ze blijft bij haar al 10 jaar oude praatje. Dat heb ik haar ook gezegd, maar ik heb niet het idee dat het is aangekomen’, zegt varkenshoudster Corrie Voesten uit Nijensleek.

Voesten werd vanmiddag 'overvallen' door een megastal-tour van de Partij voor de Dieren (PvdD). Via de politie moest haar gezin vernemen dat de dierenpartij bij haar bedrijf een actie zou houden tegen megastallen. Dat protest is overigens rustig verlopen.

De boerin was eerst niet van plan in discussie te gaan. 'Maar uiteindelijk raak je toch aan de praat', zegt zij. De Nijensleekse vroeg Thieme onder meer waarom de partij had gekozen voor een 'overvaltechniek'.

Koffie en koek

'Thieme zei dat dit was, omdat ze niet had verwacht met koffie en koek te worden ontvangen door boeren', geeft Voesten aan.

De boerin noemt dit een van de grote PvdD-misvattingen: 'Wij houden van dieren én van mensen, dus ook van Marianne Thieme. Iedereen is bij ons welkom. Ook al heb je een andere mening. Had ze gezegd dat ze zou komen, had ik rekening gehouden met extra koffie en koek.'

Vooroordelen

De varkenshoudster probeerde Thiemes vooroordelen over megastallen weg te nemen, maar de politica bleef doof voor argumenten.

'Zo heeft ze het steeds maar over stank. Hier is helemaal geen stank. En ze doet net of wij wild in het rondspuiten met antibiotica. Terwijl mensen in verzorgingshuizen pas worden volgestopt met medicijnen. Bij dieren is er tenminste controle', stelt Voesten.

Eigen statement

Tot slot vestigde de varkenshoudster de aandacht op échte megastallen: 'De flats en kantoorkolossen in de stad, waar mensen op elkaar gepropt zitten. Dát zijn pas megastallen'.

Veel hebben haar argumenten echter niet uitgehaald, denkt Voesten. 'Thieme is heel afgebakend, heeft haar eigen statement en wil niets anders horen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer