Boeren vrezen waterberging Burgerbrug

Boeren in het Noord-Hollandse Burgerbrug vrezen een enorme ganzenoverlast als hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het plan voor een waterberging uitvoert.

Hollands Noorderkwartier wil 3,5 hectare bij zorgboerderij Croon en Bergh inrichten als waterberging en natuur. De waterberging is bedoeld om bij hevige regenval overtollig water uit de polder vast te houden om dat later weer af te voeren. Is er geen extra berging nodig, dat staat het gebied gewoon droog, is de opzet.

LTO Noord-afdeling Zijpe vreest voor nog meer overlast van ganzen door de berging. De agrariërs hebben er een hard hoofd in dat het een droge waterberging wordt.

Sappig gras

'Er zitten duizenden ganzen in het gebied tegen de Hondsbossche Zeewering, hier dichtbij. Als die in de gaten krijgen, dat er ook sappig gras is te halen, zullen ze hier snel neerstrijken. Dat is heel vervelend', aldus voorzitter Sigge van der Veek. De afdeling gaat bezwaar aantekenen.

Overigens heeft het hoogheemraadschap in gemeente Zijpe ook al de waterberging 'Brak' gerealiseerd. Deze waterberging is 4,5 hectare groot en biedt ruimte aan circa 20.000 kuub water.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer