Burgemeester Moeijes (Schermer) overleden

Oud-veehouder en burgemeester van gemeente Schermer Piet Moeijes is dit weekend tijdens een fietstocht geheel onverwachts overleden.

Moeijes kreeg volgens de Noord-Hollandse gemeente een hartaanval. Hij werd 63 jaar.

Piet Moeijes was vanaf 2007 burgemeester van Schermer. Net voor de zomervakantie was hij als voorzitter van de gemeenteraad betrokken bij de fusie met gemeente Alkmaar.

Melkveehouder

Voor zijn bestuurlijke carrière was Moeijs melkveehouder in Bobeldijk. Hij werd in april 1994 wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Wester-Koggenland.

Als burgemeester van Schermer speelde Moeijes een belangrijke rol in de kwestie over het beheer van de Eilandspolder. Het Natura 2000-gebied kan, mits goed beheerd, nog minstens 300 jaar vooruit, stelde hij in een interview met Nieuwe Oogst. 'Veehouders weten prima hoe ze met het gebied moeten omgaan. Je moet hen daarin vrijlaten.'

Binder

'Moeijes was een reële man', reageert bestuurder Simon Ruiter van LTO Noord Noord-Holland en zelf melkveehouder in gemeente Schermer. 'Hij probeerde partijen bij elkaar te brengen. Hij zette zich volop in voor behoud van de Schermer en de Eilandspolder. Dat bindt mensen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer