Zoektocht naar meest coöperatieve boer

De Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) is op zoek naar de meest coöperatieve boer of tuinder van Nederland.

De meest coöperatieve boer of tuinder is volgens de NCR een ondernemer die het zakelijk voordeel van coöperatief ondernemen ziet en benut. Hij of zij is ook actief betrokken bij coöperaties. De bevlogen agrariër heeft een duidelijke toekomstvisie voor zijn bedrijf, voor de sector en de rol die coöperaties daarin spelen.

Volgens directeur Ruud Galle van de NCR biedt de coöperatieve ondernemingsvorm unieke mogelijkheden om in te spelen op de economische crisis en andere uitdagingen van deze tijd. 'Wij willen met onze verkiezing laten zien hoe toekomstgerichte agrarische ondernemers samen met hun coöperaties daar een passend antwoord op hebben.'

2012, het internationale Jaar van de Coöperatie, is volgens Galle een mooi moment om dergelijke coöperatieve ondernemers op een voetstuk te plaatsen. Op de www.jaarvandecooperatie.nlwebsite is meer informatie te vinden.

Aanmelden

Coöperaties die zijn aangesloten bij de NCR kunnen kandidaten voordragen voor de NCR Coöperatieprijs. Daarnaast kunnen agrariërs collega's of zichzelf online www.cooperatie.nl/view.php?Pagina_Id=66aanmelden. Inzenden kan tot 15 september 2012.

Uit de inzendingen kiest een vakjury 3 finalisten. Deze jury bestaat uit bestuurders van land- en tuinbouwcoöperaties en agrarische organisaties. Juryvoorzitter is Cosun-voorman Jos van Campen, tevens voorzitter van de NCR.

De winnende boer of tuinder krijgt de NCR Coöperatieprijs overhandigd tijdens de Coöperatiedag op 22 november.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer