Burger geeft boer een 7

Boeren en tuinders zijn nuchtere, hardwerkende ondernemers die belangrijk werk doen. Zo typeert de Nederlander ze. Boer en tuinder krijgen een 7 van de burger.

Burger+geeft+boer+een+7
© Eelco Kuiken

Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat Nieuwe Oogst heeft laten uitvoeren naar het imago van boeren en tuinders.

De ondervraagden geven alle agrarische sectoren keurige 'rapportcijfers', met uitzondering van de pelsdierhouderij. De melkveehouderij krijgt met een 7,5 de hoogste waardering, gevolgd door de voedingstuinbouw en de akkerbouw (beide een 7,3). De pelsdierhouders krijgt een 4,6.

Bewoners van het platteland zijn positiever over boeren en tuinders dan stedelingen, vrouwen positiever dan mannen, en laagopgeleiden hebben een hogere dunk van agrariërs dan hoogopgeleiden.

Verbeterd

Het imago van de land- en tuinbouw verbeterde de afgelopen 10 jaar doordat burgers meer weten over de sector, bijvoorbeeld door het tv-programma 'Boer zoekt vrouw'. Ook milieuvriendelijker en transparanter werken zijn goed voor het imago.

Verder blijkt dat zo'n 15% van de Nederlanders vindt dat boeren voornamelijk dialect spreken, op klompen of laarzen lopen en de dag vooral doorbrengen op de trekker.

Meer in Nieuwe Oogst van aanstaande zaterdag.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer