Kunstmeststrooier zaait groenbemester

Limagrain test dit seizoen de mogelijkheden om groenbemesters in te zaaien over nog te oogsten graangewassen met behulp van de kunstmeststrooier. Het zaaizaadbedrijf kijkt naar bladrammenas en gele mosterd.

Kunstmeststrooier+zaait+groenbemester
© eigen foto limagrain

Het voordeel is dat een groenbemester ook bij minder gunstige omstandigheden is te zaaien en met beduidend minder inspanningen dan met een zaaicombinatie. Onder moeilijke weersomstandigheden en op grote arealen biedt dit mogelijkheden.

Voorlopige resultaten laten zien dat zowel bladrammenas als gele mosterd zich uitstekend lenen voor dit principe van inzaai. Een week voor het te verwachten oogstmoment van het graan is de groenbemester volgens het standaard zaaizaadadvies met de kunstmeststrooier te verspreiden.

Hoofdgewas geruimd

Bij voldoende vocht en temperatuur staat het gewas in enkele dagen boven. Het ontwikkelt zich verder wanneer het hoofdgewas, inclusief stro, is geruimd.

De proef is vorig jaar op initiatief van Limagrain samen met enkele partners opgezet en wordt dit jaar voortgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer