Waterschap in hoger beroep om Moerdijk

Waterschap Brabantse Delta wil in hoger beroep bij de Raad van State aantonen dat in de nasleep van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk terecht snel de sloten zijn schoongemaakt en dat het bedrijf de kosten moet betalen.

'Het kan niet waar zijn dat de inwoners en ondernemers van West-Brabant moeten opdraaien voor de kosten van de brand van Chemie-Pack in Moerdijk', stelt waterschap Brabantse Delta over de kosten naar aanleiding van de brand van Chemie-Pack begin 2011.

Laatste stap

Samen met collega-overheden blijft Brabantse Delta doorgaan om de gemaakte kosten terug te krijgen van Chemie-Pack. De laatste stap in het juridisch proces wordt nu gezet met het in hoger beroep treden tegen Chemie-Pack.

In juni bepaalde de rechtbank in Breda dat Brabantse Delta niet zonder meer alle kosten voor de schoonmaak mag verhalen op Chemie-Pack. Het waterschap betaalde in totaal ruim € 11 miljoen voor schoonmaak van de vervuilde sloten.

Motivering

De rechter gaf in die zaak wel aan dat de motivering van het spoedeisende karakter na het leegpompen van de vervuilde sloten onvoldoende is onderbouwd door het waterschap en om herstel vraagt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer