Oldambt oogst GLB-percelen Groningen

Groenvoerdrogerij Oldambt uit Oostwold heeft de GLB-percelen in de Oost-Groningse Vriescheloër Vennen geoogst. Werkgroep Grauwe Kiekendief doet hier onderzoek naar het gebruik van luzerne als vergroeningsgewas. Drogerij en werkgroep zijn enthousiast.

Oldambt+oogst+GLB%2Dpercelen+Groningen
©

Het gaat om ongeveer 6 hectare, stelt Luit Heikens van groenvoerdrogerij Oldambt. 'De kwaliteit is goed'. De groenvoerdrogerij had inspraak in het mengsel. 'Pastinaak is toch wel iets speciaals.'

Vergroeningsgewas

Het onderzoek wordt verricht in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) om te zien of luzerne als vergroeningsgewas is te telen. Volgens Heikens is luzerne daarvoor ideaal geschikt. 'Wij willen dit graag promoten'.

Velduilen

Ook voorzitter Ben Koks van Werkgroep Grauwe Kiekendief is enthousiast.

'Gisteren nog zaten hier blauwe kiekendieven. De blauwe kiekendief, de grauwe kiekendief en de bruine kiekendief foerageren hier graag. Maar we zien ook andere roofvogels, leeuweriken, zwaluwen en velduilen. We zijn er ongelooflijk over te spreken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer