Goede beginnotering voor stro

Op de regionale landbouwbeurzen komt de gemiddelde notering voor tarwestro deze week uit op € 60 tot € 70 per ton.

Goes noteerde deze week voor het eerst tarwestro en Emmeloord en Middenmeer handhaafden de noteringen van vorige week. Het vraag en aanbod van stro is goed in evenwicht en de markt wordt door de noteringscommissies omschreven als rustig.

Het prijsniveau voor stro is aan het begin van dit seizoen vergelijkbaar met vorig jaar. Dat is opmerkelijk, omdat toen het totale aanbod aanzienlijk lager was. 'De opbrengst van stro is nu 4 tot 5 ton per hectare', vertelt Maas van den Heuvel van de Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) in Emmeloord.

Afnemers stro

'Het lijkt erop dat veel afnemers van stro zich al in een vroeg stadium indekken en daarmee willen voorkomen dat ze weer net zulke hoge prijzen moeten betalen als vorig jaar', aldus Van den Heuvel.

Overigens is er in Noord-Nederland nog niet veel tarwestro beschikbaar voor de handel. In Groningen is alleen nog maar een beetje wintergerst geoogst.

Verhakselen

Steeds meer tarwetelers in Flevoland kiezen ervoor om hun stro te verhakselen. Als het voor een langere periode droog weer blijft, neemt het aanbod van goed stro snel toe. Het is dan afwachten of de stronoteringen zich handhaven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer