Taskforce telt 50 miljoen bezoekers

Vorig jaar bezocht ruim 60 procent van de Nederlandse bevolking een boerderij of tuindersbedrijf. Samen betekent dat 50 miljoen bezoeken, zo meldt de Taskforce Multifunctionele Landbouw.

De cijfers staan in het eindverslag van de Taskforce. Enkele maanden geleden beëindigde deze werkgroep na 4 jaar haar werkzaamheden.

Zorgboerderijen en boerderijwinkels, onderdelen van de multifunctionele landbouw, zijn volgens de Taskforce bij het gros van de Nederlanders bekend. De bedrijven leveren relatief weinig klachten van omwonenden op.

Forse omzet

Ook economisch gezien is er reden tot tevredenheid. Zorglandbouw, verkoop van streekproducten, recreatie, educatie,kinderopvang en natuurbeheer op de boerderij waren in 2011 samen goed voor € 491 miljoen omzet.

Dat is vergelijkbaar met de vollegrondsgroenteteelt of biologische land- en tuinbouw. ‘De sector genereert werkgelegenheid en geeft de ondernemers gemiddeld meer arbeidsplezier dan het primaire bedrijf’, meldt het eindverslag van de Taskforce Multifunctionele Landbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer