Winst Agrifirm keldert tot € 10 miljoen

Agrifirm heeft vorig jaar een winst van € 10 miljoen geboekt, een daling met € 14 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet steeg naar € 2,3 miljard tegen € 2 miljard in 2010.

Winst+Agrifirm+keldert+tot+%E2%82%AC+10+miljoen
© Nieuwe Oogst

Deze daling is volgens de coöperatie grotendeels het gevolg van een scherpere prijsstelling bij Agrifirm Feed en Agrifirm Plant. De minderheidsdeelnemingen behaalden gezamenlijk een resultaat dat € 8 miljoen lager lag dan in 2010.

De overige dochterbedrijven van Agrifirm in binnen- en buitenland realiseerden juist hogere resultaten.

Omzet

De omzetstijging is voor een belangrijk deel het gevolg van de hogere prijzen van grondstoffen voor veevoer, granen en kunstmest, geeft Agrifirm aan. Voor de coöperatie betekende de prijsstijging een forse toename in de kosten van werkkapitaal. De rentekosten namen € 4 miljoen toe.

Agrifirm reserveert over 2011 € 6,5 miljoen voor klantenkorting. € 1,50 per ton veevoer en 2% over de omzet in gewasbeschermingsmiddelen wordt in april uitgekeerd.

Ledenkorting

Voor www.agrifirm.com/agrifirm-group/group-detail-pagina/listitemid/1801ledenvoordeel wordt € 3 miljoen vrijgemaakt en de coöperatie voegt € 7 miljoen aan het eigen vermogen toe, meldt Agrifirm.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer