Afschot Drenthe toch mogelijk

Afschot van wilde eenden, ganzen, reeën en spreeuwen blijft in Drenthe de komende weken toch toegestaan. Dat is Fauna Beheer Eenheid (FBE) Drenthe overeengekomen met het provinciebestuur.

De ontheffingen voor de jacht op deze overlast veroorzakende soorten staan op de tocht, omdat de rechter bezwaren van stichting Faunabescherming 2 weken geleden gegrond verklaarde.

Volgens FBE-voorzitter Klaas Smidt zijn de ontheffingen nog steeds van kracht, in tegenstelling wat eerder werd gemeld. 'De provincie heeft 6 weken om de bezwaren van Faunabescherming opnieuw in overweging te nemen of om met nieuwe argumenten te komen.'

Reeën

In de tussentijd mag er in zijn ogen dus nog wel afschot op deze dieren plaatsvinden.Smidt roept de wildbeheereenheden op om zich intussen terughoudend op te stellen waar het gaat om de jacht op reeën. Tot Gedeputeerde Staten een nieuw besluit hebben genomen.

FBE Drenthe wil de zaak zo niet op de spits drijven. Bij reeën wordt nu alleen op bokken gejaagd, omdat de geiten op dit hun kalveren zogen. Fruittelers kunnen veel schade ondervinden wanneer de jacht op spreeuwen wordt stopgezet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer