Boer: 'Weigevoel jonge boer kan beter'

Jonge boeren beseffen het belang van weidegang nog onvoldoende. Misschien dat er in het agrarisch onderwijs meer aandacht voor moet komen, stelde voorzitter Piet Boer van Royal FrieslandCampina (RFC) vandaag in Weesp.

Tijdens het ondertekenen van het weidegangconvenant reageerde Boer op een opmerking van directeur Frank Dales van Dierenbescherming. Die zei erg geschrokken te zijn van het gebrek aan weidegang-ambitie onder jonge boeren.

Boer onderschrijft de conclusie van Dales. 'Het landbouwonderwijs kweekt efficiënte melkveehouders, maar is daarbij de afgelopen jaren wellicht wat gemakkelijk over het item weidegang heen gestapt.'

Spanning op weidegang

De RFC-voorzitter erkent dat er onder zijn eigen leden spanning op het onderwerp weidegang zit. Niet alle jonge boeren met groeiambitie zijn blij met de inspanningen die hun coöperatie zich op dit gebied getroost. Toch is die inspanning volgens Boer bitterhard nodig om voldoende maatschappelijke acceptatie te houden.

'Dit verhaal kunnen wij niet alleen oplossen. Daarom is het goed dat we met dit convenant 50 partijen erbij krijgen die meehelpen de zaak in beweging te krijgen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer