Heffing Reest en Wieden + 7,5 procent

De heffingen van waterschap Reest en Wieden stijgen het komend jaar gemiddeld 7,5%. De jaren erna verwacht het waterschap dat de tariefstijging kan afnemen tot 2% in 2017.

Het dagelijks bestuur van Reest en Wieden heeft een meerjarenbegroting opgesteld waarin een inhaalslag wordt gemaakt om de tarieven kostendekkend te maken. Zonder bezuinigingen hadden de tarieven met 11,8% omhoog gemoeten.

Stijgende kosten

De kosten van het schap stijgen in 2013 met 3,4%. Dit mede dankzij doorwerking van € 1,5 miljoen bezuiniging in 2010 en het streven naar efficiency. De stijgende kosten worden veroorzaakt door kapitaalslasten en afspraken met het rijk.

Ook is er sprake van een verminderde hoeveelheid industrieel afvalwater, verschuivingen in aantallen inwoners en functieverandering van hectares. Daardoor zouden in 2013 de tarieven gemiddeld 11,8% moeten stijgen, als er geen geld uit de reserves zou worden gehaald.

Egalisatiefonds

Door te putten uit het egalisatiefonds, kan de tariefstijging tot gemiddeld 7,5% worden beperkt. Het waterschap vindt dat verantwoord en onontkoombaar. Het schap wijst op de grote projectinvesteringen die het de komende jaren moet doen voor veiligheid, verantwoord waterbeheer en duurzaamheid.

Onlangs kondigde buurwaterschap Velt en Vecht ook al een tariefstijging aan, in dit geval van minimaal 5%.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer