Avondvierdaagse door ligboxenstal

Ruim 300 deelnemers aan de avondvierdaagse in Middag-Humsterland liepen gisteren door de ligboxenstal van Frank Nooren in Garnwerd. 'Het was voor de wandelaars echt een onderbreking, want het was slecht weer.'

Nooren melkt in maatschap met zijn vrouw 160 tot 180 koeien. Hij was meteen enthousiast toen de organisatie hem vroeg om mee te werken aan de wandelvierdaagse.

'Ze wilden de route eerst om de stal uitzetten, maar het is natuurlijk veel leuker om door de stal te wandelen. De stal is 120 meter lang, zo pakten de wandelaars weer wat meters', zegt Nooren. Bij de stal kregen de deelnemers ook een beker melk.

Vooral voor de kleine kinderen, die de 5 kilometer liepen, ging er een wereld open, merkte de melkveehouder. 'Zij hadden veel vragen. De wandelaars van de 10 kilometer liepen sneller door de stal.'

Weilanden

Het is voor de eerste keer in 15 jaar dat de dorpen Oldehove, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd en Kommerzijl weer een avondvierdaagse organiseren. De organisatie laat de deelnemers door weilanden en over dijken lopen en zo weinig mogelijk over verharde paden.

De wandelaars lopen vandaag door het bejaardenhuis in Oldehove.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer