Veluws broodje bij provincie Gelderland

Deze maand serveert het bedrijfsrestaurant van provincie Gelderland broodjes met Veluwse ingrediënten. Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) ontwikkelde een aantal voorbeeld broodjes.

SPN deed dit samen met de producenten die meedoen aan het Erkend Veluws Streekproduct. Met de campagne 'broodje van de streek' wil SPN het gebruik van streekproducten in de kantines van lokale en regionale overheden stimuleren.

'Het gebruik van lokale ingrediënten past immers heel goed bij de wens om meer duurzaam in te kopen en het maatschappelijk verantwoord ondernemen', stelt SPN.

Goede voorbeeld geven

De eerste broodjes kreeg Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk op 25 mei aangeboden. Die dag kregen 11 trotse producenten in De Steeg als eersten de erkenning 'Erkend Veluws streekproduct'.

De gedeputeerde onderstreepte dat de provincie het van belang vindt om lokale ontwikkelingen te stimuleren. En dat overheden het goede voorbeeld dienen te geven door ook zelf streekproducten te gebruiken in hun kantines en restaurants.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer