Regeldrukonderzoek Gecombineerde Opgave

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de regeldruk van de Gecombineerde Opgave te verminderen. Actal, het adviescollege toetsing regeldruk, gaat dit uitvoeren en wil de mening van boeren horen.

Regeldrukonderzoek+Gecombineerde+Opgave
© jos thelosen

Boeren zijn veel tijd kwijt aan de Gecombineerde Opgave, een formulier van tientallen pagina’s dat zij jaarlijks moeten invullen. Deze tijd kunnen ze niet besteden aan het werk op hun bedrijf, stelt Actal in een persbericht.

Het adviescollege is benieuwd naar de boerenmening over de Gecombineerde Opgave. Waar lopen die tegenaan bij het invullen? Waar zit de grootste last? En hoe kan die worden verminderd? Suggesties voor vermindering van de 'regeldruk' van de Gecombineerde Opgave zijn welkom, laat Actal weten.

Actal wil dit onderzoek eind juni afronden. Ondernemers kunnen tot begin juni hun ervaringen en verbetertips melden. Dat kan via info@actal.nl

Duidelijke signalen

Actal heeft van agrarische bedrijven duidelijke signalen ontvangen dat het indienen van de Gecombineerde Opgave veel te veel tijd kost. Het adviescollege doet nu onderzoek naar de tijdsinvestering en kosten die het invullen van de Gecombineerde Opgave vergt.

Actal adviseert de regering om de regeldruk voor bedrijven, burgers, en beroepsbeoefenaren in de zorg, onderwijs, veiligheid en sociale zekerheid, zo laag mogelijk te maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer