Boskoop heeft oplossing baggerprobleem

Studenten van de Groene Hart Academie hebben 3 scenario's uitgewerkt voor de oplossing van het baggerprobleem in Boskoop. Een onderzoek naar de baggerproblematiek is met toestemming van het Hoogheemraadschap van Rijnland gepubliceerd.

Elk van de 3 baggerscenario's bestaat uit een baggermethode, een verwerkingsmethode en een toepassing. Onder meer wordt gedacht aan een zuigboot en wegpompen met geotubes naar een leeg perceel.

Ter verwerking kan de bagger worden gebruikt als grondstof voor de aanleg van wegen, de verzwaring van dijken of als aanvulgrond. Met de bindstof Megatrax is bagger te mengen tot beton, volgens het rapport.

Waterkwaliteit

Veel sloten in de waterrijke regio Boskoop bevatten te veel bagger, concludeert het onderzoek. Hierdoor is de waterafvoer bij hevige regenval beperkt. Ook de waterkwaliteit heeft er onder te lijden.

'Het is een probleem, maar heeft nog te weinig prioriteit. Er moeten nu partijen opstaan die zich het probleem toe eigenen en zorgen dat er geld komt voor de uitvoering', licht Wim de Jong van Kennis Innovatie Impuls Boskoop toe. Hij verwijst naar de boomkwekerijsector, gemeente Boskoop en Rijnland zelf.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/west

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer