Veel lof voor WSPA-actie tegen binnenmelk

Dierenrechtenorganisatie WSPA heeft veel lof geoogst voor de campagne ' Binnenmelk'. Op Twitter werd binnenmelk binnen enkele uren 'trending topic'.

Een trending topic is een onderwerp dat via Twitter het meest besproken wordt. Binnenmelk stond vanmiddag bovenaan in de trending top 10.

Vorige week startte een aanvankelijk mysterieuze campagne die stalmelk leek te promoten. Op de website binnenmelk.nl werden alle voordelen van opgestalde koeien beschreven. Al snel werd duidelijk dat Binnenmelk een actie was die zich juist tegen stalmelk keerde. Pas vandaag werd echter bekend dat WSPA achter de campagne zat.

Twitter

Via Twitter wordt WSPA geprezen voor de actie en voor de manier waarop zij deze campagne hebben gevoerd. Zo schrijft cabaretiere Katinka Polderman: 'Opgehelderd! binnenmelk is van WSPA, die club die normaal van die erbarmelijke spotjes heeft. Goed gedaan!'.

Organisaties en bedrijven die al zuivel hebben van weidekoeien gebruiken de actie 'Binnenmelk' om dit via Twitter nog eens duidelijk te maken.

Kritische noten

Kritische noten zijn er overigens ook. Zo twitteren veehouders onder meer dat koeien zelf moeten kunnen kiezen of ze wel of niet naar buiten gaan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer