LTO: Verhagen beantwoordt vraag niet

LTO Nederland is teleurgesteld in de reactie van demissionair minister Maxime Verhagen van ELI op kamervragen over het dispuut tussen LTO en Tennet.

'De minister wil de vraag niet beantwoorden,' concludeert LTO-portefuillehouder Kees van Rooijen. CDA-Tweede Kamerlid Marieke van der Werf had Verhagen opgeroepen om Tennet naar de onderhandelingstafel te dwingen ‘om tot een redelijke jaarlijkse vergoeding te komen.’

Verhagen vindt dat LTO, FPG (grondeigenaren) en leidingbeheerder Tennet zelf tot overeenstemming moeten komen over een redelijke vergoeding voor het gebruik van grond voor de leidingen. Het overleg zit al maanden in een impasse.

Oordeel

Tennet is van mening dat Verhagen geen oordeel kan vellen over de kwestie. Als de leidingbeheerder een gedoogplicht aanvraagt, - beslist de minister van Infrastructuur en Milieu hierover.

Bij gedoogplicht moeten boeren de leiding op hun grond accepteren en betalen de leidingbeheerders de gewasschade maar geven geen vergoeding voor het gebruik van de grond.

Overeenstemming

LTO en Tennet hopen beiden nog steeds in een gesprek tot overeenstemming te komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer