Brussel vordert € 52 miljoen subsidie terug

De Europese Commissie eist van Nederland een bedrag van € 52 miljoen te veel ontvangen landbouwsubsidies terug. Dat meldt de Algemene Rekenkamer in rapport de Europese Unie-lidstaatverklaring 2011.

De Commissie vordert al een aantal jaar een deel van de uitgekeerde subsidies van de Nederlandse overheid terug. De gedane uitgaven worden door Brussel als onregelmatig beoordeeld en daarnaast functioneert het beheers- en controlesysteem niet zoals het hoort.

De verrekening van financiële correcties over 2011 behelst een bedrag van € 22,7 miljoen over de periode 2005-2008 en € 29,3 miljoen over 2003-2008.

Plattelandsontwikkeling

Over het beheer en de controle van subsidies uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling concludeert de Algemene Rekenkamer dat Dienst Landelijk Gebied (DLG) dit onvoldoende op orde heeft.

De informatiebeveiliging voldeed zowel bij DLG als Dienst Regelingen, verantwoordelijk voor het Europees Landbouw Garantiefonds, niet. De rekenkamer vraagt EL&I-minister Maxime Verhagen orde op zaken te stellen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer