Stikstofbank voldoet naar wens

De salderingsbank stikstof van provincie Utrecht heeft in het eerste jaar het gewenste effect gehad. Dat blijkt uit de evaluatie die maandag in de Statencommissie ruimte, groen en water is besproken.

Volgens Gedeputeerde Staten is de vergunningverlening vlotgetrokken, terwijl de stikstofdepositie op beschermde natuurgebieden afneemt.

LTO Noord Utrecht nuanceert de situatie. 'Wij zijn dankbaar dat de vergunningverlening weer op gang is gekomen. Maar sinds 1 maart staan er 8 bedrijven in de wacht', zegt voorzitter Henk Veldhuizen. De evaluatie ging echter alleen over de situatie tot 1 maart.

Verordening

Begin 2011 riep provincie Utrecht de 'Verordening veehouderij, stikstof en Natura 2000' in het leven. Enerzijds om de stikstofdepositie door de agrarische sector op beschermde natuurgebieden te beperken. Anderzijds om bedrijfsontwikkeling van boeren rond beschermde natuurgebieden weer mogelijk te maken.

Er werden 125 meldingen ingediend (vanaf 1 maart 2011). Daarvan waren er begin februari 66 gesaldeerd. In totaal konden 85 veehouderijen in 2011 hun bedrijf met een NB-vergunning uitbreiden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer