Bergen+op+Zoom+broedplaats+biobased
© jasper

Bergen op Zoom broedplaats biobased

In Bergen op Zoom is de Green Chemistry Campus van start gegaan. Het moet hét centrum worden van biobased productontwikkeling.

De campus is gesitueerd op het terrein van Sabic, dat plastics maakt uit diverse bestanddelen die vrijwel allemaal uit aardolie voortkomen. Op de www.greenchemistrycampus.nlcampus moeten producten en technologieën met de focus op biobased materialen, chemicaliën en coatings het levenslicht gaan zien.

In de biobased economy wordt biomassa afkomstig van planten, algen en resten uit natuur en industrie gebruikt als een groene grondstof voor chemie, materialen en energie. Ze nemen als het ware de rol van fossiele brandstoffen over. Zowel als grondstof voor de chemische industrie als voor de opwekking van hernieuwbare energie.

West-Brabant

Dat de campus in West-Brabant is opgestart, komt omdat daar zowel veel agrofoodbedrijven als chemische bedrijven gevestigd zijn. Deze bedrijven kunnen nieuwe markten aanboren door hun traditionele producten en werkwijzen te vernieuwen.

Biobased economy is in de provinciale Energieagenda Brabant 2010-2020 aangemerkt als kansrijke ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer