RFC: geen plannen met Deichgold-melk

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft geen andere plannen met de Deichgold-melk die zo'n 80 Waddenboeren leveren. FrieslandCampina maakte onlangs bekend de stekker uit de Deichgold-kaas te trekken.

Het is nog onduidelijk wanneer FrieslandCampina stopt met het vermarkten van Deichgold-kaas. 'Het hangt af van onder meer de voorraden en lopende afspraken met afnemers', zegt woordvoerder Jan Willem ter Avest van FrieslandCampina.

Bestuurslid Dedde Jan Tilma uit Hantumhuizen van de Vereniging Gezonde Waddenmelk vindt het jammer dat FrieslandCampina stopt met het vermarkten van Deichgold. 'Het is een mooi product.'

Geen meerprijs

FrieslandCampina was genoodzaakt de stekker van Deichgold eruit te trekken. 'De tot nu toe gerealiseerde resultaten in de markt zijn commercieel onvoldoende. Bovendien levert het de melkveehouders geen meerprijs op', verklaart Ter Averst.

De Vereniging Gezonde Waddenmelk oriënteert zich op een product dat wel winst maakt. 'We verwachten hier halverwege volgend jaar mee naar buiten te komen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer