Acties+in+de+zuivel+in+Nijkerk+en+Beilen
© Nieuwe Oogst

Acties in de zuivel in Nijkerk en Beilen

Werknemers van de zuivelfabrieken van Arla in Nijkerk en Royal FrieslandCampina (RFC) in Beilen voeren vandaag en morgen acties voor een betere cao. De acties zijn een initiatief van de vakbonden FNV en CNV.

De bestuurders van de vakbonden zeggen het getreuzel van de werkgevers zat te zijn. 'De huidige cao is op 1 april 2012 verlopen. Op 8 mei staat ons laatste overleg met de werkgevers gepland. Wij willen dat er dan een toekomstbestendige overeenkomst ligt, maar de werkgevers maken totaal geen haast. Na 4 overleggen zijn we nog geen stap verder', aldus Harry Vellenga van de FNV.

De vakbonden vinden het loonbod van de zuivelwerkgevers van 1,25% te schamel. Ook willen ze dat werknemers meer invloed krijgen op hun rooster, zodat ze werk en privé beter kunnen combineren.

Demonstraties

In Nijkerk wordt vanmiddag tussen 13 en 15 uur gedemonstreerd in vergadercentrum De Schakel. Op donderdag 3 mei begint om 12 uur een bijeenkomst in Zaal de Linde in Beilen. Van daaruit is er een demonstratieve optocht naar FrieslandCampina in Beilen.

De bonden roepen werknemers van andere zuivelfabrieken op donderdag naar Beilen te komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer