NAO wil procedure tegen tarieven Rusland

De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) heeft besloten een bezwaar- en eventueel een beroepsprocedure te starten tegen de hoge tarieven voor export van consumptieaardappelen naar Rusland.

NAO+wil+procedure+tegen+tarieven+Rusland
© Nieuwe Oogst

De NAO heeft de exporteurs van consumptieaardappelen naar Rusland onlangs geïnformeerd over de verhoging van het starttarief van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deze verhoging heeft betrekking op het inspecteren en waarmerken door de NVWA bij de export van consumptieaardappelen naar Rusland.

De NVWA heeft de inspectie en het waarmerken vorig jaar overgenomen op locaties waar voorheen het Kwaliteits-Controle Bureau (KCB) dit deed. De dienst heeft deze taken op zich genomen omdat Rusland het KCB niet meer accepteerde.

Tariefsverhoging

In de praktijk heeft de tariefsverhoging betrekking op de haven van Vlissingen. Dat is een KCB-inspectielocatie. Voor de NAK-inspectielocaties is de tariefsverhoging niet van toepassing. Daar gelden de NAK-tarieven.

De NAO heeft bij NVWA en het ministerie van EL&I bezwaar gemaakt tegen de tariefsverhoging, waardoor die is getemperd. De NAO vindt de verhoging echter nog steeds te hoog. Na het inwinnen van juridisch advies gaat NAO nu over tot een bezwaarprocedure.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer