Paprikatelers+willen+weg+bij+veiling+ZON
© Nieuwe Oogst

Paprikatelers willen weg bij veiling ZON

Een groep paprikatelers is zo ontevreden over ZON Fruit & Vegetables in Venlo, dat ze het lidmaatschap van de veiling dreigt op te zeggen.

De paprikatelers, verenigd in de coöperatie Pamosa, schrijven in een open brief aan ZON dat de veiling te veel bezig is met de winst en de ontwikkeling van de eigen organisatie. De belangen van de tuinders komen daardoor op de tweede plaats, vinden ze. Met als gevolg dat de prijzen die de veiling voor de producten weet te bedingen te laag zijn.

Volgens Pamosa is de positie van Veiling ZON te klein om voor producten als tomaat en paprika een goede, robuuste afzet te realiseren. Dit vraagt om groter denken en samenwerken met partijen buiten ZON, vinden de paprikatelers.

Toekomst

De komende tijd beramen de Pamosa-leden zich over hun toekomst. Het beleid kan daarbij parallel lopen aan de koers die ZON uitstippelt. Maar is dat niet het geval, dan stappen de telers op. 'Pamosa ziet voldoende kansen om als sterke vereniging haar eigen pad op te gaan', schrijven ze in de brief.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer