Eigenaar baggerfilms Oosterbeek gezocht

Waterschap Vallei en Eem zoekt de eigenaar van 8 millimeter vakantiefilms. Die opnames zaten in een antiek geldkistje uit de 17e eeuw en werden opgebaggerd uit beken en vijvers in Oosterbeek.

Vallei en Eem en gemeente Renkum werkten van november 2011 tot februari 2012 samen bij het baggeren van de vijvers in Oorsprongbeek, de Beek op de Hemelse berg, de Gielenbeek, de Zuiderbeek en de Dunobeek.

Deze beken lagen midden in het gebied waar geallieerde troepen tijdens de Slag om Arnhem hun laatste toevlucht zochten, voordat ze zich terugtrokken over de Rijn. Naast oorlogstuig als granaten en munitie, werd ook het geldkistje gevonden.

Gelders Archief

Het Gelders Archief werkt momenteel aan restauratie van de films. Duidelijk is dat het om particuliere vakantieopnames uit de jaren '60 van de vorige eeuw gaat.

Tijdens een bijeenkomst op 3 mei wordt een gedeelte ervan getoond. Tevens wordt een digitale foto vrijgegeven, waarmee de eigenaar van de filmpjes hopelijk wordt opgespoord, geeft het waterschap aan.

Airborne Museum

Een tiental andere tijdens het baggeren gevonden waardevolle (militaire) objecten neemt het Airborne Museum in haar collectie op. Die items zijn de komende maanden daar te bewonderen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer