Dit jaar 900.000 ton meer varkensvlees

De varkensvleesproductie in Europa, Verenigde Staten (VS) en China komt dit jaar uit op 104,4 miljoen ton. Dat is 924.000 ton meer dan vorig jaar, berekende het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Het exportvolume stijgt met 7 miljoen ton.

In China wordt een toename van 320.000 ton verwacht, waarmee de productie uitkomt op 51,6 miljoen ton. De grotere productie komt zowel door goede varkensprijzen als door ondersteuning van de regering.

In Europa wordt door de stijgende worpgrootte 135.000 ton meer varkensvlees verwacht. De totale Europese bedraagt dan 22,6 miljoen ton. In de VS wordt een productiestijging van 96.000 ton verwacht. De totale productie komt daar uit op 10,6 miljoen ton.

Rusland en Mexico

Ook in Rusland en Mexico worden kleine stijgingen verwacht. Dit heeft onder meer te maken met de, door de regeringen ondersteunde, bouw van mega-varkensstallen. Hiermee wordt de krimp op kleinere bedrijven tegengegaan.

Zuid-Korea

Zuid-Korea zal volgens USDA minder varkensvlees produceren vanwege een uitbraak van mond-en-klauwzeer. Door een gebrek aan zeugen lukt het de Koreanen niet om de varkensstapel snel weer op te bouwen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer