Belgisch Witblauw-vlees in pan gehakt
De Vlaamse boerenorganisatie Boerenbond betreurt de eenzijdige, gekleurde berichtgeving in België over rundvlees van Witblauwe koeien.
Koks en slagers stelden in een radioprogramma dat het vlees nergens naar smaakt. 'Dat vlees bakken in de pan, is het foutste wat je kunt doen', zei een van de koks zelfs.
'In amper 10 minuten wordt een kwaliteitsvol product, dat beantwoordt aan de vraag van de Belgische consument, met de grond gelijk gemaakt', reageert Boerenbond.
Grote vraag
Volgens de organisatie is er in België een grote vraag naar dit vlees. 'Witblauw rundvlees is niet alleen mager, het is ook uitzonderlijk mals en relatief goedkoop. Witblauw is een ras waarbij men door gerichte selectie op een zeer efficiënte manier voer kan omzetten in spiermassa/vlees.'
Deze efficiënte manier van produceren zorgt voor een betaalbaar, mals, vetarm product met een lage ecologische voetafdruk, zegt Boerenbond.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
SOLIS SOLIS 26
2022, P.O.A.
-
John Deere Tractor 7260R (WD) #58387
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X107 (MM) #691679
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X107 (LH) #433240
Gebruikt, € 3.289
Vacatures
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Zaterdag22° / 5°0 %
-
Zondag23° / 7°0 %
-
Maandag23° / 8°0 %