Buitenlandse uienmarkten positiever

De buitenlandse uienmarkten zijn gemiddeld wat positiever dan de Nederlandse markt. De prijzen veranderen echter nog nauwelijks.

Buitenlandse+uienmarkten+positiever
© Seedo.nl

De Oostenrijkse uienmarkt lijkt er iets positiever bij te liggen dan voor een aantal weken terug het geval was. Dit wordt volgens het Productschap Akkerbouw veroorzaakt door een goede binnenlandse afzet, maar ook door een stijging van de exportmogelijkheden.

Desondanks veranderden de telersprijzen in Oostenrijk niet en bleef het prijsniveau zich bewegen in een range van € 5 tot €7 per 100 kilo. Details als grofte en kwaliteit bepalen uiteindelijk de definitieve telersprijs.

Spanje

Het prijsniveau van Spaanse uien is deze week verder gedaald naar een gemiddeld prijsniveau van € 10 per 100 kilo. Conditie: afgehaald sorteerbedrijf, maat 2/3 in balen van 25 kilo. Daarmee staat de prijs gemiddeld € 2 lager dan het prijsniveau van 14 dagen terug.

De Poolse uienmarkt is met gemiddeld € 6 per 100 kilo (maat 50/70, 15 kilo balen) iets vriendelijker dan de voorgaande weken toen de prijzen gemiddeld tussen de € 4 en 6 per 100 kilo lagen. Rode uien worden verhandeld rond een niveau van € 20 per 100 kilo.

Duitsland

Het prijsniveau van Duitse uien is met € 6 tot € 7 per 100 kilo nog steeds stabiel te noemen. Dit gemiddelde prijsniveau is al sinds week 49 van 2011 onveranderd. In Duitsland zijn half februari weer voorraadmetingen verricht. Exacte cijfers zijn er nog niet, maar duidelijk is wel dat de voorraad per half februari fors meer is dan vorig jaar rond dezelfde peildatum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer