Alders spreekt omwonenden Lelystad Airport

Zo'n 120 geïnteresseerden woonden gisteravond in de raadzaal van gemeente Lelystad een informatieavond bij over Lelystad Airport. Onder hen Rob ter Haar, akkerbouwer op 100 meter afstand van de aanvliegroute en 1000 meter van de landingsbaan.

Omroep Flevoland meldt dat kabinetsadviseur Hans Alders een presentatie gaf over zijn advies over Lelystad Airport. Ook beantwoordde hij vragen.

Direct omwonenden van het vliegveld maken zich grote zorgen over de eventuele uitbreiding van de luchthaven. Angst voor geluidsoverlast wordt daarbij het vaakst genoemd.

Leefklimaat

Ter Haar: 'Voor de agrarische zaken, daar is best wat voor geregeld. Die worden gewaarborgd, staat nu in het advies. In leefklimaat ga je er echter ook op achteruit. Zo maak ik mij zorgen over de geluidsoverlast, dat slecht slapen daarvan een gevolg is. Daar maak ik mij vooral voor mijn zoontje zorgen over.'

Alders heeft zijn advies over de uitbreiding inmiddels naar staatssecretaris Atsma gestuurd. Donderdag spreekt de Tweede Kamer over het advies.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer