HZPC 100% eigenaar Zweeds bedrijf

Het Zweedse pootgoedbedrijf HZPC-Kantaperuna gaat vanaf nu verder als 100% dochter van HZPC Holland.

Het bedrijf in het Zweedse Lidköping is 5 jaar geleden gestart als joint venture van het Finse pootgoedbedrijf Pohjoisen Kantayhtiö en HZPC. Onlangs nam HZPC 60% van de aandelen over van de Finse partner. Daarmee is het bedrijf nu een volledige dochter van HZPC.

HZPC heeft deelnemingen in verschillende landen in zowel Europa als daarbuiten. Het Nederlandse pootgoedbedrijf verhandelt de aardappelrassen die vanuit deze deelnemingen worden geteeld in ongeveer 80 landen.

Geen gevolgen

HZP-Kantaperuna gaat als voorheen de Zweedse markt bedienen met pootgoed. De wijziging van eigenaar heeft geen gevolgen voor de leveranciers, de klanten en het personeel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 10°
  50 %
Meer weer