Aanvragen VAMIL-compensatie

Ondernemers kunnen de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) compensatie éénmalig afkopen. Dat besloot het ministerie van EL&I na overleg met LTO Nederland en de vereniging van accountant- en belastingadviesbureaus.

Een nadeel van de compensatieregeling is dat ondernemers in het meest ongunstigste geval 25 jaar lang een 'schaduwboekhouding' moeten bijhouden. Door het bedrag in één keer af te kopen, is dat niet nodig.

Verzoeken voor afkoop kunnen vanaf half maart tot 30 september 2012 worden ingediend bij Dienst Regelingen (DR).

Duurzame stallen of kassen

De afkoopregeling is voor ondernemers die in 2007 en 2008 investeerden in duurzame stallen of kassen. Dit moet destijds aangemeld zijn bij bureau IRWA.

De afkoopregeling is volgens DR eenvoudig. Na het verzoek van de ondernemer maakt de dienst een afkoopovereenkomst op en verstuurd deze. De boer kan deze tekenen, waarna hij vervolgens de afkoopsom ontvangt.

Tevreden

Ondernemers hoeven niet per se te kiezen voor afkoop. Wanneer zij tevreden zijn over de huidige www.hetlnvloket.nl/onderwerpen/milieu/dossiers/dossier/vamil-compensatie/afkopen-vamil-compensatiecompensatieregeling, kan deze worden voortgezet, geeft DR aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer