Alternatief voor Vamil-geld

Staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) biedt een simpel alternatief voor de ingewikkelde compensatieregeling voor Vamil-gedupeerden. Hij laat dat weten in een brief aan LTO Nederland.

Alternatief+voor+Vamil%2Dgeld
© Nieuwe Oogst

Begin dit jaar kwam de overheid met een compensatieregeling voor ondernemers die in 2007 en 2008 investeerden en gebruik maakten van de Vamil-regeling. Door een verzuim van de overheid lopen zij een flink afschrijvingsvoordeel mis.

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet de ondernemer zich door veel administratieve rompslomp heen worstelen. De regeling loopt bovendien over een lange reeks van jaren.

Afkopen

Nadat LTO Nederland de kwestie afgelopen voorjaar aan de orde stelde, heeft staatssecretaris Bleker nu de knoop doorgehakt. Hij biedt alle gedupeerden aan om het geleden nadeel in één keer af te kopen.

Het betreft een uitkering ineens die gelijk is aan 60 procent van de compensatie die de ondernemer anders over een reeks van jaren zou ontvangen. De uitkering is belastingvrij.

Eenvoudiger

LTO reageert tevreden op de alternatieve regeling. 'Dit is een stuk eenvoudiger. Het voorkomt dat je nog jarenlang papieren moet invullen', zegt sociaal-economisch specialist Ton Hokken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer