Kabinet neemt geen afstand Polenmeldpunt

Het kabinet weigert nog altijd afstand te nemen van het omstreden meldpunt waarop de PVV klachten over Midden- en Oost-Europeanen verzamelt.

Wel beloofde minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken de Kamer gisteravond dat hij in zijn contacten in het buitenland ook over de afwijzing door de Tweede Kamer van het Polenmeldpunt bespreekt.

Een meerderheid van de Kamer inclusief regeringspartij CDA veroordeelde het PVV-meldpunt vorige week. Die stelde dat door de website een hele groep mensen onnodig wordt weggezet. Rosenthal weigerde opnieuw een oordeel te geven over de site van gedoogpartner de PVV.

Niet gedachten regering

Hij herhaalde alleen dat de site 'geenszins de gedachten of het beleid van de regering reflecteert'. Rosenthal zei dat hij buiten Nederland de uitspraak van de Kamer zal vermelden als wordt gevraagd naar het meldpunt van de PVV.

De minister brengt in zijn buitenlandse contacten 'regelmatig en vanzelfsprekend' de gevoelens van de Kamer over allerlei zaken te berde.

Veroordeling uitdragen

Rosenthal werd door Kamerleden aangespoord om de veroordeling door de Kamer van het meldpunt duidelijker en actiever uit te dragen in het buitenland. Meer uitleg is nodig, zei CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel.

In het buitenland wordt kennelijk niet begrepen dat het PVV-meldpunt geen initiatief van de regering is. VVD-Kamerlid Han ten Broeke noemde het meldpunt 'polariserend en stigmatiserend' en zei de site te verafschuwen.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer