Geen uitstel gezondheidsplan melkvee

De datum waarvoor melkveehouders hun bedrijfsgezondheidsplan bij Q-lip uiterlijk moesten aanleveren, blijft 1 april. Van een maand uitstel is volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en LTO geen sprake.

Alle rundveehouders met 5 of meer dieren zijn verplicht tot centrale registratie van het antibioticagebruik in MediRund. Verder moeten ze een bedrijfsgezondheids- en behandelplan hebben waarin onder meer een contract met een dierenarts moet zijn opgenomen.

Voor het inleveren van de plannen is uitstel van 1 januari naar 1 april 2012 gemaakt. In verschillende media werd deze week melding gemaakt van een extra maand uitstel. Productschap Vee en Vlees (PVV) zou dat hebben gemeld. PVV stelt dat dat absoluut niet klopt.

Aanvullingen

LTO en KNMvD benadrukken ook dat van uitstel geen sprake is. 'We spraken gisteren af dat 1 april de datum is en blijft. Dat geldt voor zowel het plan als eventuele aanvullingen', zegt Caroline Huetink, vakgroepvoorzitter herkauwers KNMvD.

'Komende week inventariseren we hoeveel plannen binnen zijn. Uit de geluiden, die ik vanuit het veld hoor, lijkt dat bijna alles te zijn.'

Sancties

Q-lip, die de plannen ontvangt, wil geen mededelingen doen over het aantal plannen dat tot 1 april al is ingediend. Melkveehouders die de plannen niet op tijd af hebben, riskeren het niet meer ophalen van de melk. De zuivelondernemingen beslissen daarover.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer