Nominatie IJsselhallen lelijkst stukje Nederland

De Zwolse IJsselhallen zijn genomineerd voor de lelijkste plek van Nederland. In deze gebouwen vond vroeger de veemarkt plaats en nu grote evenementen als Legoland, maar ook de HHH.

VPRO-programma De slag om Nederland schrijft de wedstrijd uit. Kijkers stuurden de afgelopen maand uit het hele land honderden lelijke plekken in. Daaruit maakte de redactie een selectie. Op de top 10 kan worden gestemd.

In de voormalige veehallen was het ooit een drukte van belang, geven de programmamakers aan. Veehandel en popconcerten werden met elkaar afgewisseld. Inmiddels zijn de hallen en hun omgeving een dooie plek met een onnodig hek eromheen.

Sloop

De graffiti in de omliggende straten maakt het er niet mooier op. Ook het feit dat de sloop en nieuwbouw van het evenementencomplex zijn uitgesteld, draagt niet bij aan de leefbaarheid van de omgeving en gebouwen. Vroeger zaten daar hotels, cafés en restaurants. Die panden hebben de glans uit de hoogtijdagen allang verloren.

De winnaar wordt in mei in een speciale uitzending bekend gemaakt.

<iframe src="http://embed.vpro.nl/player/?src=urn:vpro:media:program:13432239&amp;skin=default" width="419" height="360" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen></iframe>

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer